Hjem Historien
Historien om 300 Klubben
Skrevet av KG   
Fra tidenes morgen har det blitt spilt dart på Bohemen Sportspub, dette sprelske serveringstedet beliggende i en vakker og verneverdig bygning i hjertet av Oslo sentrum.
På 1900-tallet var det så som så med organisert kasting og det hele foregikk svært vennskapelig og uten særlig finesse.
Dette var i de dager da Øystein Olsen, en halvtørst elektriker fra Rødtvedt, frekventerte Bohemen relativt ofte, ja tidvis faktisk hver bidige dag.
Sammen med en kjent begersvinger fra Lambetseter, også kjent under det pussige navnet John Brennvin, starta Øystein jakta på de store summene i Tømmerhogger, eller Høgger`n som spillet etterhvert ble kallt.
Begge to klarte etterhvert det magiske 300-tallet og starta uoffisielt opp det som seinere har blitt til dagens 300 Klubben.
Mange av oss andre dartere blei litt misunnelige på disse svære kara som briska seg med høy score og titler og i løpet av 2001 hadde 7-8 stykker oppnådd denne våte drømmen.
Høsten 2001, umiddelbart etter at, pussig nok, Sikkerheten Kjell hadde greid kravet med en panserrunde på 357 poeng, ble 300 Klubben offisielt stifta i en høytidelig seremoni ved dartskivas søndre hjørne.
Det ble selvsagt skålt i klubbens egenproduserte presisjonsdrikk, Bohem-absinth.
Etterhvert har klubben ekspandert og teller nå 15,17 medlemmer, alt etter vær, vind, psyke og føreforhold.
Mange andre klubber har også dukka opp i kjølvannet av the men inn blacks suksesshistorie, men ingen ser ut til å kunne matche klubben med stor K.
Tre ganger har vi blitt invitert utenlands av forskjellige særforbund, sist PDC og før det reiste vi i regi av det nederlandske dartforbundet.
Alle ganger har turene endt med stor suksess og skyhøy oppmerksomhet fra alt som kan krype og å av dart og sportspresse.
Sterke superlativer som "best in sport", "the boys are back in town", "pissed and proud", "the first norwegian dart-team to attend the world cup finals", "even Elton John loves darts now" og "holy crap how I wish these boys were british" har blitt kasta rundt, på og over oss.
Spør hvem du vil i dartens verden og de vil nikke annerkjennende når navnet 300 Klubben blir bragt på bane.
Ole Gunnar who?
A-ha?
Ostehøvel what?
Binders?
300 Klubben er blitt merkevare nummer en over hele det sportsintereserte universet, ingen over-ingen ved siden.

Klubbens motto er: VI KASTER FOR FLERE ENN BARE OSS SJÆL.
Sammarbeidsklubb: Gay Army.
Klubbfarger: Svart med fiffige sølv-detaljer.
Sponsor: En feit årlig apanasje fra PDC(Profesional Darts Corporation basert på sportslige prestasjoner i inn og utland).Vi selger oss faen ikke til kapitalen.
Formann: Øystein Olsen tre dager i året, ellers et flatt og udemokratisk styre basert på en komunist/fascistisk/økologisk ideologi.